Header whitepapers

Whitepapers

Whitepapers

Tijdens onze jaren in hospitality hebben we het één en ander geleerd over food services. Onze whitepapers gaan nog dieper in op onderzoek en bevindingen over de cateringbranche. 

DIT IS HOE JE DE PRODUCTIVITEIT ÉN WERKSFEER OP DE WERKVLOER VERBETERD

Een kwart van werkend Nederland is niet betrokken bij collega’s; 14 procent geeft aan collega’s niet te kennen, en een op de tien zegt verjaardagen niet van elkaar te weten.

Bekijk de minigids.

HOE GOEDE VOEDING DE PRODUCTIVITEIT ÉN VITALITEIT VAN WERKNEMERS VERBETERT

Nederlanders beoordelen hun werkplek gemiddeld met een 7,1. Een ruime voldoende, maar nog genoeg ruimte voor verbetering, blijkt ook uit ons onderzoek.

Bekijk de minigids met inspiratie voor lunch en tussendoortjes op de werkvloer.

ZO BLIJVEN WERKNEMERS DE HELE WERKDAG DOOR PRODUCTIEF

In de ochtend krijgen werknemers het meeste werk gedaan. Dan is de productiviteit het hoogst, zo blijkt uit het Eating at Work-onderzoek van Eurest. In de middag gooit onder andere de after-lunch-dip roet in het eten. Hoe blijft een werknemer de hele werkdag door zo productief mogelijk? We zetten de tips voor je op een rij.

VIER TIPS OM PRIJS-BEWUSTE WERKNEMERS DE KWALITEIT TE BIEDEN DIE ZE ZOEKEN

In weinig Europese landen geven medewerkers zo weinig geld uit aan eten op de werkvloer als in Nederland. Alleen de Tsjechen zijn nog zuiniger. Dat blijkt uit het Eating at Work-onderzoek van Eurest. Maar de prijsbewuste werknemer houdt wél van lekker eten. Uit het onderzoek blijkt namelijk ook dat hij smaak boven prijs verkiest. Hoe kom je prijsbewuste werknemers met je assortiment tegemoet? We zetten de tips voor je op een rij..

VERZAMELGEBOUWEN VERGETEN CATERING

Verzamelpanden schieten als paddenstoelen uit de grond. Bedrijven delen het pand, maar gezamenlijke faciliteiten, zoals een bedrijfsrestaurant en ontvangstruimte zijn er meestal niet. Zonde, want juist door ontmoetingsruimtes te faciliteren zet je als pandbeheerder de stap van een standaard verzamelpand naar een fullservice hospitality-omgeving. Groot voordeel: het hoeft niets extra’s te kosten. Samen met Rienk Baarsma, vanuit G&S Vastgoed commercieel ontwikkelmanager voor het Atrium in Amsterdam, zetten we de voordelen voor je op een rij.

HOE JE WERKNEMERS WEER BIJ ELKAAR AAN DE LUNCHTAFEL KRIJGT

De meeste werknemers lunchen het liefst met collega’s. Uit het Eating at Work-onderzoek van Eurest blijkt dat 25% van de Nederlanders dit wel wat vaker zou willen doen. 65% van de werknemers denkt dat samen eten goed is voor de teambuilding. Toch eet één op de vijf Nederlanders zijn boterham alleen aan zijn bureau. Hoe zorg je ervoor dat werknemers vaker met elkaar lunchen? Wij zetten de tips voor je op een rij.

EUREST SERVICES - STOPS & TURNAROUNDS: HOE JE EEN MEGAFABRIEK ZO EFFICIËNT MOGELIJK PLATLEGT

Enorme fabrieken en installaties. Die normaal 24 uur per dag draaien. Ook die moeten op vaste momenten stilgelegd, schoongemaakt en onderhouden worden. En wel zo snel mogelijk. Want hier geldt boven alles: tijd is geld. Eurest zorgt er tijdens die immense trajecten voor dat medewerkers hun werk zo goed mogelijk kunnen doen. Hoe? Door een goed gevulde maag.

TIPS & TRICKS: HOE KOOP JE ÉCHT DUURZAAM IN?

Op zoek naar een nieuwe cateraar? En je vindt duurzaamheid belangrijk? Vergeet niet de juiste balans te vinden tussen duurzame, gezonde en gewenste voeding. Alleen zo verleid je je medewerkers tot een duurzame keuze.

ZÓ ZORGT KNOW YOUR FOOD VOOR EEN VERANDERING IN HET LUNCHGEDRAG

Gezonde medewerkers presteren beter. Als cateraar kun je je gasten niet gezond maken, maar we kunnen hen wel informeren over en stimuleren om gezonder te eten. Wij doen dat met het programma Know Your Food. Informeren, verleiden en stimuleren zijn de sleutelwoorden. Maar hoe werkt het precies? En wat levert het op? Zeven vragen én antwoorden.

ZO LAAT JE WERKNEMERS KIEZEN VOOR EEN VERANTWOORDE LUNCH

Een verantwoorde lunch draagt bij aan gezonde medewerkers en minder verzuim. Toch blijkt uit een onderzoek van Eurest dat meer dan de helft van de werkgevers in ons land er niets aan doet om gezond eten op de werkvloer te stimuleren. Terwijl ruim een derde van de werknemers dit wél wil. Hoe je jouw lunchcultuur gezond maakt? In deze whitepaper geven we je daar 4 manieren voor.

ZÓ TREK JE MENSEN NAAR HET BEDRIJFSRESTAURANT

Hoe hoger de bezettingsgraad van bedrijfsrestaurant, hoe
beter. Werk je samen met Eurest, dan weet je dat wij er alles aan doen om je bedrijfsrestaurant zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor medewerkers. Niet alleen tijdens de lunch, maar ook daarbuiten. Werk je nog niet met ons, dan kan je misschien wat tips gebruiken. In deze whitepaper vijf manieren om medewerkers te verleiden om het bedrijfsrestaurant te gebruiken.

VOEDING EN DEMENTIE HANGEN NAUW SAMEN

De Wereldgezondheidsorganisatie spreekt over een alzheimerepidemie en geeft aan dat dementie een absolute prioriteit moet zijn in de gezondheidszorg. Terecht, want in 2050 worden wereldwijd 115 miljoen mensen geconfronteerd met dementie. Nu al kost deze ziekte de samenleving meer dan 600 miljard dollar. Welke rol speelt voeding bij het voorkomen van dementie? En op welke wijze draagt goede voeding bij aan de levenskwaliteit
van mensen met dementie? Lees het hier.