Fresh Fruits

We kunnen het niet genoeg benadrukken: onze focus ligt op meer groente, meer fruit en meer goede vezels. En door voedingsinformatie terug te laten komen in ons gezondheidsprogramma, kunnen we uw gasten alle feiten geven die hen helpen om een bewuste keuze te maken.

Gezond op het werk

EUREST IS EEN TOONAANGEVEND CATERINGBEDRIJF, OOK ALS HET GAAT OM HET AANBIEDEN VAN GEZONDERE, MEER GEVARIEERDE VOEDINGSPRODUCTEN EN HET STIMULEREN VAN EEN GEZONDE EN DUURZAME LEVENSSTIJL.

Het gezondheidsprogramma van Eurest geeft de gasten de informatie die ze nodig hebben voor gezondere eetgewoontes. Hiermee dragen we bij aan het welzijn van uw werknemers, wat zelfs kan leiden tot een lager ziekteverzuim.

De productkaartjes bij onze gerechten helpen uw gasten om gezondere keuzes te maken. Van elk gerecht vermelden we de voedingswaarden als het percentage van de referentie-inname (RI). De RI is de aanbevolen maximale dagelijkse consumptie van zout, suiker, vet en verzadigd vet, calorieën, koolhydraten en eiwitten. Daarnaast geven we met een logo aan hoeveel groente er in een gerecht zit. Zo ziet de gast in één oogopslag wat hij eet.

Sinaasappels en wortels

Know Your Food

ONZE GEZONDHEID EN VITALITEIT WORDEN VOOR EEN GROOT DEEL BEPAALD DOOR DE KWALITEIT VAN DE VOEDING. ALS CATERAAR DENKEN WE MET U MEE EN DELEN WE DE VERANTWOORDELIJKHEID VOOR UW MEDEWERKERS – ONZE GASTEN. DAAROM PRESENTEREN WE MET TROTS ONS GEZONDHEIDSPROGRAMMA KNOW YOUR FOOD.

Met dit programma willen we onze gasten aansporen om gezonder en duurzamer te leven. Dat doen we door hen gezondere producten aan te bieden en hen hierover te informeren.

Eten dat je nodig hebt en waarvan je geniet
Gezondheid betekent voor ons: gezonder eten, bewuster leven, het tegengaan van overgewicht en genieten van wat je eet. Daarom gebruiken we steeds meer gezonde voedingsproducten voor onze gerechten, in afgewogen combinaties. We attenderen uw gasten hier ook op en moedigen hen aan om te kiezen voor gezondere en duurzamere voeding. Want dat is de uiteindelijke doelstelling van ons Know Your Food-programma.

Bij ons eet je onbewust gezonder
Naast het informeren van onze gasten maken we ook onze gerechten gezonder. Jaarlijks passen we onze gerechten aan naar minder zout, suiker, vet en calorieën en naar meer groente, vezels en goede vetten.. Dus bij ons eet je, zelfs als je hetzelfde blijft eten, toch onbewust gezonder.

Allergenen
Van al onze gerechten weten we precies welke allergenen ze bevatten. Gasten met een allergie kunnen voor deze informatie terecht bij onze medewerkers in het restaurant.

Lees nog meer over Know Your Food

Know Your Food

Onze voedings- deskundigen

STEEDS MEER (CHRONISCHE) ZIEKTES WORDEN IN VERBAND GEBRACHT MET VOEDING. JUIST DAAROM VINDEN WE HET ZO BELANGRIJK DAT ONZE GASTEN GOED EN GEZOND ETEN. WIJ LATEN ONS ADVISEREN DOOR ONZE VOEDINGSDESKUNDIGEN.

Hans Gijsen
Hans Gijsen is ruim 8 jaar werkzaam voor Compass Group, waarvan de laatste 4 jaar als Product Manager. Hans is een echte Foodie en altijd, zowel in werk als privé, met eten en drinken bezig. “Voedsel is de brandstof voor je lichaam. Hoe je eet, wat je eet, bepaalt in grote mate hoe je je voelt en hoe je functioneert. Dagelijks zet ik mij in om iedereen zoveel mogelijk lekker en gezond te kunnen laten eten. Ik denk de hele dag aan eten en drinken en droom er 's nachts ook van. Mijn collega's noemen mij wel eens het 'Culinaire geweten' van Eurest.”

Vanuit een centraal gestuurd assortiment en menucyclus kunnen we in grote mate bepalen wat er in onze restaurants geserveerd wordt. “Het is fantastisch om te zien hoe we met een aantrekkelijk aanbod van salades, groente en sandwiches gasten kunnen bewegen om vooral lekker en gezond te eten. Hierbij spelen meer groente, fruit, vezels en goede vetten de hoofdrol.”

Yvonne Platteel
Yvonne Platteel werkt al jaren voor ons en was vanaf het begin nauw betrokken bij het gezondheidsprogramma Know Your Food. Ook geeft ze ons advies over de samenstelling van de gerechten en verzorgt ze allergeneninformatie. “Lekker maar gezond eten vind ik als eet- en kookliefhebster heel belangrijk. Mijn werk als voedingsdeskundige past daar goed bij,” zegt Yvonne. “Mijn filosofie luidt dan ook: eet wat je nodig hebt EN geniet ervan!” Omdat we als cateringbedrijf medeverantwoordelijk voor een gezonde leefwijze van onze gasten, onderschrijven we deze filosofie van harte.

Veel groente, vezels, juiste vetten, juiste voedingscombinatie en genieten van wat je eet zijn de basis van onze gerechten. “Ik adviseer in de samenstelling van onze gerechten en ben nauw betrokken bij Know Your Food en allergeneninformatie.”

Heeft u vragen over gezondheid of gezonde voeding? Mail dan naar voedingsdeskundige@compass-group.nl.

Nutrition in Apples