Change Language
Eurest Campus serveert studenten vegetarisch menu op Dag van de Duurzaamheid - Eurest Food
blauwe lucht

Blijf op de hoogte van
het laatste nieuws

Alle nieuwsberichten

Eurest Campus serveert studenten vegetarisch menu op Dag van de Duurzaamheid

Eurest |  oktober 2014

Vegetarische lunch

Studenten van de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam krijgen op de Dag van de Duurzaamheid een vegetarisch menu voorgeschoteld in de restaurants.

Eurest Campus grijpt deze dag op vrijdag 10 oktober aan om studenten te stimuleren een verantwoorde keuze te maken als het gaat om voeding. De ‘kromkommersoep’ is één van de vervangers van de kroketten en frikadellen. Eurest Campus is het op maat gemaakte concept van Eurest voor hogescholen en universiteiten.

Het is niet de eerste keer dat Eurest zich inzet om studenten bewuster te maken duurzaam om te gaan met voedsel. Eurest, de UvA en de HvA hebben het convenant ‘Students for Sustainability’ gesloten met als doelstelling het aanbod van voedsel te verduurzamen. Eurest-Vestigingsmanager René Niemarkt: ‘We willen thema’s als voedselverspilling en gezonde leefstijl bespreekbaar maken met diverse acties. Een dag als vandaag is daar een voorbeeld van. In februari hebben we ook al geëxperimenteerd met aangepaste menu’s door ‘Meatless Mondays’ te introduceren en we organiseren een debat over duurzaam eten.’

Kromme komkommers tegen voedselverspilling
Naast diverse groentesnacks en salades serveert Eurest de UVA en HVA bezoekers op de Dag van de Duurzaamheid ‘kromkommersoep’. De soep is afkomstig van de organisatie Kromkommer, die zich inzet tegen de verspilling van groente en fruit. Naar schatting wordt er in Nederland zo’n 5 tot 10 procent van alle groente en fruit verspild vanwege hun looks. Met de smaak en kwaliteit is niets mis, maar toch belanden ze op de afvalberg, als veevoer of verdwijnen ze in de biovergister. Kromkommer verwerkt deze afgeserveerde groente en fruit tot bijvoorbeeld soep, waardoor verspilling wordt tegengegaan.

Terug naar het nieuwsoverzicht