Change Language
Aanbesteden is dankzij wet overzichtelijker - Eurest Food

Keep up to date with
the latest news...

Nieuwsbericht

Aanbesteden is dankzij wet overzichtelijker

Eurest |  december 2015

Koffie_maken

Aanbestedingen waren niet altijd even overzichtelijk. In 2012 ging een nieuwe aanbestedingswet in, die dit makkelijker moet maken. Maar wat betekent het concreet?

Allereerst moeten opdrachtgevers in percelen aanbesteden. Dat is goed voor de marktwerking en geeft ook kleinere ondernemers de kans om mee te doen. Het is verplicht tenzij je als opdrachtgever een goede reden hebt. Je moet onderbouwen waarom je de opdracht toch gunt aan slechts één cateraar.

Eén of meerdere partijen
Beide hebben voordelen. Door meerdere cateraars de opdracht te gunnen spreid je het risico en de verantwoordelijkheid. Als een bedrijf dus achteraf niet tevreden is met de service van de cateraar, hebben ze nog een andere achter de hand. In zee gaan met één partij betekent kortere lijntjes, minder contactpersonen, en het kan goedkoper zijn.

Code Verantwoordelijk Marktgedrag
Het is voor bedrijven verstandig om zich aan de Code Verantwoordelijk Marktgedrag te houden. De Code is gunstig voor zowel de opdrachtgever als de cateraar. Er wordt namelijk niet langer puur naar de prijs gekeken, maar ook kwaliteit wordt meegenomen. De Code houdt rekening met de diensten die men kan leveren, en neemt dat mee in de aanbesteding.

Meer weten over de aanbestedingswet? Lees hier het bericht van Ilse Philippa, bid & content manager bij het proposal centre.

Terug naar het nieuwsoverzicht