Change Language
#21 - Goede voornemens - Eurest Food

Keep up to date with
the latest news...

Nieuwsbericht

#21 - Goede voornemens

Eurest |  december 2016

Hans Gijsen productdeveloper

Het is de tijd van het jaar om de balans op te maken. Voor veel mensen gebeurt dat op de weegschaal. Na al het feestgedruis en overmatige consumptie van kalkoenen, spijsbroden en oliebollen, komt men tot de conclusie dat de weegschaal nodig aan vervanging toe is. Als na een dubbel check het gewicht in het display toch blijkt te kloppen is het afsluiten van een abonnement bij de sportschool vaak een eerste actie. 

De sportscholen in Nederland kunnen in het begin van het jaar altijd topdrukte verwachten, om vervolgens de bezoekersaantallen na de derde week in januari weer te zien inzakken. Totdat het weer mooier wordt en we in de zwembroek of bikini moeten, dan gaan we het abonnement weer gebruiken.                                                                                                                                                        

Met eten zie je eenzelfde trend. Na de feestmaand moeten de kilootjes er af. De één gaat rigoureus aan een crash-dieet en eet alleen nog vloeibaar in de vorm van sappen. De ander gaat weer eens ouderwets calorieën tellen en wil alleen een afgemeten portie doperwten consumeren. Na een paar weken blijken de goede voornemens toch niet te werken en gaan we weer langzaam terug in het oude patroon.        

Ik word ineens herinnerd aan een nieuw kookboek waar ik over las, dit boek is van Nel Schellekens en heet : 'van van-kop-tot-kont'. Nel is een goedlachse no-nonsense kok, runt een restaurant in de achterhoek en kookt voornamelijk met 'mannelijke' beesten. Mannetjes dieren worden namelijk in ons land als afvalproduct gezien. Ze kookt lokaal en robuust en gebruikt het hele dier volgens de filosofie: 0% waste en 100% taste.  Juist in deze tijd van het jaar spreekt het boek en de auteur me erg aan. De boodschap die ik lees is: laten we gewoon weer eens effe normaal gaan doen met eten! Dit vind ik een nu eens een goed voornemen wat ik met iedereen wil delen. Dus: overboord met al het industrieel en gekunsteld voedsel. Eet wat de natuur je brengt. Liefst van dichtbij, herkenbaar, onbehandeld en schoon. Geniet er van, het is goed voor je humeur en de overtollige kilo’s verdwijnen vanzelf.

Terug naar het nieuwsoverzicht